Lyd & Bilde Forum » Generell Lyd & Bilde

Blu Ray-spiller til CD-avspilling - tips, erfaringer?

(8 poster)
 • Startet for 7 years siden av Hvar
 • Siste svar fra Geir Nordby
 1. Hvar
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Jeg vurderer å skifte ut min Marantz CD5003 CD-spiller med en dedikert Blu Ray-spiller som jeg ikke har i dag. Tanken om å bytte ut CD-spilleren fremfor å kjøpe en Blu Ray på toppen er rett og slett for å spare litt plass og begrense antall komponenter, og fordi jeg har hørt av CD-avspilling fra gode Blu Ray-spillere nå har blitt temmelig gode. Spørsmålet er om de kan konkurrere mot dedikerte CD-spillere? Av konkrete alternativer har jeg sett meg ut Denon DBP-1611UD og Cambridge 650BD.

  Er det noen som har noen tanker og/eler erfaringer rundt dette? Vil jeg risikere å miste noe ved å bytte ut Marantzen mot en Blu Ray til CD-avspilling?

 2. Hvar
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Marantz UD9004 har fått veldig gode tilbakemeldinger for avspilling av både Blu Ray og CD, men denne koster jo en vanvittig formue. Derfor, er det noen rimeligere alternativer som også er i stand til det på en god måte i dag?

  http://www.lydogbilde.no/marantz-ud9004.4657193-117331.html

 3. Torolan
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Det kommer jo litt an på hva du skal koble den opp mot,og om du kobler den digitalt eller analogt?
  Opp mot en god receiver,og koblet digitalt, vil jeg påstå at det vil utgjøre null forskjell om du bruker en bluray,eller dedikert cd-spiller rent lydmessig!!
  Men oppstartshastigheten vil vel vere en god del raskere med cd-spilleren!

 4. Hvar
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Takk for svar! Den vil være koblet opp mot Marantz AV7005, og etter alle solemerker digitalt ja. Tregere oppstartshastighet skal jeg kunne leve med, og hvis det er sånn av forskjellen som du sier blir nærmest ikke-eksisterende så frister det å gå for en slik løsning må jeg si. Jeg er spent på hva kommende Denon kan få til sånn sett, og kanskje er det noen med nærme Denon-modeller som kan si noe om hvordan den oppleves på CD-avspilling?

 5. Geir Nordby
  Moderator
  Postet for 7 years siden #

  Ettersom AV7005 ikke har jitterkorreksjon på HDMI-inngangene, er du i hvert fall ikke låst til Marantz sine BD-spillere (som regel fungerer slik jitterkorreksjon kun med BD-spillere fra samme produsent, og disse må også være spesifisert til å synkes med dette systemet). Så du står åpen til å velge fritt. Det være sant, Marantz sine BD-spillere er blant de beste på CD-avspilling, ved siden av Denon og Pioneer. I hvert fall etter min personlige erfaring. Men tommelfingerregel som kan følges -- og ta det ikke helt bokstavelig -- er at BD-spilleren vil med CD-er låte omtrent like bra som en ren CD-spiller til halve prisen.

 6. Torolan
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Det siste du skriver om at en cd-spiller til halve prisen er like god som en blu-ray spiller,kommer vel veldig an på hvordan du kobler!
  Kobles det digitalt,så vil jeg påstå at forskjellen er minimal,da spilleren da blir kun et driv-verk!

  Koblet analogt til forsterker blir det selvsagt noe helt annet!

  Enig Mr Nordby??

 7. Hvar
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Takk for svar begge to! Det siste som nevnes her er det forøvrig veldig interessant å få tilbakemelding på, spesielt siden Blu-ray-spilleren eventuelt kommer til å være tilkoblet digitalt til AV7005.

 8. Geir Nordby
  Moderator
  Postet for 7 years siden #

  Enig i at forskjellen er størst når du kobler analogt. Men det er forskjeller på drivverk også.


Svar

Du må logge inn for å poste.