Lyd & Bilde Forum » Hjemmekino

Bruker dere alltid "Pure Direct" til musikk?

(8 poster)
 • Startet for 7 years siden av Torolan
 • Siste svar fra greven
 1. Torolan
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Ser når dere tester surroundreceivere,at dere alltid bruket "pure direct" modus når dere tester dem på musikk!
  Er det ikke fornuftig å teste med RK innkoblet også da?
  Selv bruker jeg alltid med alle korrigeringer innkoblet på min Pioneer LX 82 både på musikk og film,og synes rett og slett det låter best sånn!
  Lydbildet blir både bredere og høyere med MCACC aktivert her hos meg,og ikke får jeg følelsen av å miste noen detaljer av betydning heller! Kan skjønne det,hvis man har et optimalt akustisk behandlet rom,men det er vel de ferreste som har gjort med sine stuer hvertfall !

  Et annet poeng,er jo at i "pure direct",så kutter suben bort,og det kan jo absolutt vere et stort minus - særlig hvis man har kun stativhøytalere!

  Mvh Torolan

 2. and_elli
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Du får sub når du setter sub til plus dær du setter instillinger til høytalerne på reciveren:) på min LX-52 har æ klart dårligere lyd på RK en med på når æ høre i stereo. bruke bare rk når æ ser på film.

 3. Torolan
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Det hjelper vel fint lite å sette sub til plus,hvis man spiller i "pure direct" ???
  Da detter suben ut uansett - hvertfall på LX 82

 4. and_elli
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Nope, den detter ikkje ut hos meg, Det som er med Pure Direct e at den leverer musikken som den leveres på TV,CD etc som den va uten nokka elektronisk innblanding type romkoreksjon, EQ osv. Det har ingenting med at den kobler ut sub.

 5. Torolan
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Der tror jeg kanskje det er forskjell på LX 52,og LX 82!
  Før hadde jeg LX51,og der kuttet ikke suben ut i "pure direct" som du sier,men på LX 82 gjør den det,og det er så vidt jeg vet vanlig også hos andre produsenter at dette skjer!

 6. Geir Nordby
  Moderator
  Postet for 7 years siden #

  Hvis receiveren kobler ut sub når du hører på Pure Direct, og du ønsker å ha den på, lar du være å gjøre dette.

  Når vi tester receivere, tester vi som regel mer nøysomt enn det som innimellom kommer på trykk. Dette gjelder spesielt for gruppetester, da vi har meget begrenset spalteplass på hvert produkt. Man får ikke sagt mye på én side, når man skal ha plass til et stort og flott bilde av produktet også ;-)

  I en gruppetest gjelder det dessuten å finne en effektiv testprosedyre, slik at man gir alle produktene det samme sammenlikningsgrunnlaget. Ellers er det lett å rote seg vekk. Når vi tester et produkt til en enkeltstående test, har vi mye bedre tid til å sette oss inn i alle dens funksjoner, enn i en gruppetest.

  Det være sagt, vi hører både med romkorreksjon i "Pure Direct" i stereo. Har du et symmetrisk rom, hvor begge fronthøyttalerne har samme avstand til vegger og tak, vil det svært ofte lønne seg å bruke "Pure Direct" i stereo. Men om den ene står i et hjørne, mens den andre ikke har vegger rundt seg, vil høyttalerne responderer forskjellig, noe som delvis kan korrigeres med romkorreksjonen aktivert. Da vil dette låte bedre, også i stereo. Vær også oppmerksom på at middelmådige høyttalere kan ha stor glede av at romkorreksjonen er aktivert hele tiden.

 7. Torolan
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Enig i det du skriver her - og det er vel ganske normalt i en vanlig stue,at folk ikke har høytalere helt symmetrisk plassert,og heller ikke har gjort noen akustiske tiltak!
  Mener også at de forskjellige RK systemer har blitt noe bedre med årene,og derfor fungerer bedre nå enn før!

 8. greven
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Pioneer svx-lx 70 og sc-lx83 kutter også subbene i pure direct!


Svar

Du må logge inn for å poste.