Lyd & Bilde Forum » Generell Lyd & Bilde

Forbedre gammelt anlegg - er det mulig?

(2 poster)
 • Startet for 5 years siden av smgj
 • Siste svar fra Desillusjonert
 1. smgj
  Medlem
  Postet for 5 years siden #

  Hei

  Jeg har et eldgammelt anlegg bestående av sonab (gulv-)høyttalere med tre elementer (synes de har god bass og god akustisk gjengivelse) og en sansui forsterker som er godt moden for utskiftning, og vel så det, men ikke øverst på lista. (Den har surround, men ikke 5.1 og har prekonfigurerte oppsett for 2, 3, 4 og 5 høyttalere...) 

  Per i dag bruker vi gulvhøyttalerne bak i stua og et par pc-høyttalere som fronthøyttalere (kjører "som center") ... ... ...

  Hva kan jeg gjøre for å få bedre lydbide med hensyn til stemme og diskant, spesielt i TV-sammenheng? Jeg er åpen for å bruke 5-7k på 2-3 høyttalere og da beholde sonab'ene og sansuiforsterkeren i denne omgang (og da planlegge å bytte forsterkeren etter hvert). Regner med at det første jeg bør gjøre er å flytte sonabene fram og kaste pc-høyttalerne... Men hva gjør jeg etterpå? Ser ikke for meg at jeg har behov for sub... det er nok trykk i den enden av spekteret.

  Har også et par (større) gulvhøyttalere til. Disse er svakere på mellomtonene, men har sterkere bass/diskant. Kan jeg eventuelt gjøre noe fornuftig med disse + sonab'ene?

  Målet mitt er altså å forbedre hjemmekinofølelsen uten å miste godlyden jeg synes jeg har i sonab + sansui med hensyn til halvakustisk folk rock... Mulig å kombinere ... eller ikke? (PS - jeg klarer helt sikkert å finne spec på høyttalerre/forsterker om det trengs for å gi en novise gode svar. :) Takk!)

 2. Desillusjonert
  Medlem
  Postet for 4 years siden #

  Trenger du hjemmekino anlegg?

  Mitt tips er en kraftig og god integrert, eventuellt for og effekt-trinn, fra NAD eller Rotel. Det finnes selvsagt andre merker som er like gode og bedre for ditt formål, men disse er gode valg.

  Jeg tror du vil merke at høyttalerene dine er mere enn gode med en god forsterker.


Svar

Du må logge inn for å poste.