Lyd & Bilde Forum » TV / Projektor

Katode gruser LED?!

(1 post)
 • Startet for 6 years siden av otolev
 1. otolev
  Medlem
  Postet for 6 years siden #

  Vender meg til kompetansebanken her da jeg ikke forstår hvordan det kan ha seg at bildet på min nesten 10 år gamle JVC 28" widescreen 100 hz med katodeskjerm er bedre enn min nye Grundig Vision8 100 hz 40" LED?!
  Jeg har parabol med HD-dekoder, koblet til via hdmi. Jeg har relativt lite peiling på lyd og bilde, men har justert ganske flittig med mulighetene skjermen gir, men er ikke100% fornøyd. Tv-sendinger, der det meste nå sikkert er HD, er uproblematisk, der er det superbra. Fra andre "kilder", tv-filmer eller barneserier, synes jeg det er et merkelig "hakkete" og lite dynamisk fargestikk der spesielt hud synes lite naturlig. Jeg opplever også at bildet, spesielt på mørke farger, blir fragmentert, at jeg nærmest ser pikslene. Det kan sammenlignes med jpeg-bilder som blåses opp. Har kun sett Black swan på dvd, her var de nevnte problemene enda tydeligere. Her kan det kanskje ha med en gammel dvd-spiller å gjøre..?
  Har jeg hatt for store forventninger til hvor mye bedre bildet på en LED-skjerm skulle være? Det kan vel uansett ikke være slik at min gamle katode-tv har et mere naturlig bilde?
  Er det helt opplagte ting jeg har gått glipp av?
  Hva kan jeg gjøre?
  Håper på svar!


Svar

Du må logge inn for å poste.