Lyd & Bilde Forum » Hjemmekino

problemer med lyd til sub

(11 poster)
 • Startet for 7 years siden av pioneersaxtz
 • Siste svar fra Torolan
 1. pioneersaxtz
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Jeg er lykkelig eier av Pionner vsx-lx 51 som jeg kjører med SA 1750 og XTZ 99 W10.16. Men jeg har problemer med å få lyd i subn, Håper på noen tips og råd om hva jeg kan gjøre. Problemet er at subn slår seg på når jeg slår på anlegget, men etter en stund slår den seg av. Den står på auto av/på.

 2. Torolan
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Har du fronter til "large"? I så fall,så må sub stå til "plus" for å bli med på et stereo-signal!

  Står fronter som "small" derimot,så skal det vere lyd i sub uansett !
  Hvis ikke ,så får du prøve sette knappen på suben til "on" i stedet for "auto" !

 3. pioneersaxtz
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Har fronter til "large", men vet ikke hvor eller hvordan jeg skal sette sub til "plus". Et annet spørsmål samtidig, hva er fordelene med "large" versus "small". I mitt hode så tenker jeg at høytalerne er gulstående og dermed går under "large", hvis jeg da setter opp høytalerne som small må jo det endre lydkarakteren slik at de låter som små. Er tanken da at suben spiller mere "aktivt", delefrekvensen er jo fortsatt på 80db.

 4. Torolan
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Du må inn i menyen på LX 51 og til manuell speaker setup - der kan du velge å sette sub til plus,ved å trykke pil høyre/venstre!
  Hva som blir best avhenger både av kvaliteten på suben,og frontene dine!
  Hva slags utstyr har du?
  De fleste oppsett låter faktisk best med alle høytalere til small,og delefrekvens 80 hz,uavhengig om du har gulvstående fronter el ikke!
  Da letter du jobben til både forsterker og fronter,og frontene klarer SVÆRT sjelden å gjengi like mye dypbass som en skikkelig sub!

 5. pioneersaxtz
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Mitt utstyr: Pioneer vsx lx 51 , Pioneer BDP 330, System Audio 1750, XTZ 99 W 10.16. Er spent på hva du mener om oppsettet.
  Et to en system som fungerer veldig godt til mitt bruk. Hørerer mye på musikk og radio, men det er gøy med lyd som sparker godt til en god film også. Subn følger godt med i svingene og BDPn er glimrende både på lyd (som ren cd) og på film. Receiveren syr sammen det på en fantastisk måte og låter helt glimrende, en perfekt match til BDP`n. Når jeg hører på musikk så setter opp de til synkronisert klokkefrekvens, utgjør en forbausende stor forskjell etter min smak.
  Har testet litt etter at jeg skjønte å endre på oppsettet til sub`n. Etter min erfaring så ble lyden klart best når jeg satte frontene til "small". Lydbildet ble mere oppløst, over og undertonene(selv i bassen) ble veldig bra. Har definitivt funnet oppsettet som fungerer i min stue. Hvis du da ikke har flere ess i ermet, er takknemlig for alt.

 6. Torolan
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Hei igjen!
  Jo oppsettet ditt er bra saker det,selv om jeg ikke kjenner til høytalerne dine!
  Men har hatt både XTZ suben,og LX 51,og det er veldig bra produkter ietter prisen!

  Bra at du fant uv det etterhvert da - og det er masse muligheter med disse receiverne,og det lønner seg å sette seg i å eksprimentere litt!
  Du har kjørt MCACC?
  Hvis du vil lære litt mer om dette,så kan du lese gjennom denne tråden på AV-forum!
  http://avforum.no/forum/receivere-forsterkere/104896-mcacc-traden-pio-sin-rk.html

 7. pioneersaxtz
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Heisann,
  fantastisk med så mye hjelp. Tusen takk.
  Har kjørt MCACC opp til flere ganger, men har enda ikke opplevd å få noe bedre resultat enn uten. Diskanten blir dominerende og lydbildet blir "smalere", hele lydbildet blir dårligere etter min mening.
  Denne linken virker spennende, men tror jeg må bruke litt tid for å få oversikt på alle kommandoene. Er ikke helt inne i menysystemet enda, men fører dette fram til at jeg kan få en enda bedre lydopplevelse så er det jaggu vært det.
  Jeg har et flott og detaljert lydbilde. Over og undertonene har jeg ikke opplevde så klare før og sammenhengen fra bass til mellomtone til diskant er perfekt, kan fremdeles få suben noe bedre inntegrert men som sagt oppsettet spiller svært bra. Med gode innspillinger så opplever jeg at høytalerne forsvinner og stua blir plutselig mye større. Det er en helt fantastisk opplevelse. Den beste rekreasjonen jeg kan få.
  Dette skal bli spennende, etterhvert som erfaringene kommer så skal du få høre fra meg. Hadde vært fint om stiller opp ved en senere anledning også

 8. Torolan
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Hyggelig at du begynner å komme i mål etterhvert - men du er nok ikke ferdig med å forske på denne ennå - hvertfall ikke hvis du er lik meg,hehe!

  Jada skal prøve å hjelpe videre også jeg - hvis kunnskapen strekker til da?

 9. Geir Nordby
  Moderator
  Postet for 7 years siden #

  Du kan prøve å kjøre MCACC og deretter skru av EQ-innstillingene. Pioneer-receiverne har det med å overdrive diskanten, som du selv er inne på.

  Jeg ville også eksperimentert med å manuelt prøve ut flere delefrekvenser til subwooferen. At høyttalerne låter best som "small" kan ha å gjøre med at delefrekvensen til suben er satt for høyt, og at den dermed blander seg for mye med arbeidet i høyttalernes nederste frekvensregister. Riktig innstilt bør det låte best å ha dem som "large". Tar forbehold om at høyttalerne kan ha noe egenresonnans og farging i bassregisteret, som man blir kvitt om man setter dem til "small".

 10. pioneersaxtz
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Jeg opplever at lyden mister fokus i bassen og blir mere "bromle" bass når jeg setter de opp som large, den flotte og klare klangkarakteren i hele registeret som jeg setter stor pris på blir borte. Skal sjekke om dette problemet vil endre seg ved å følge dine råd. Vet ikke om de har noen egenresonans, men det kan jo være årsaken til at de mister fokuset i bassen. Blir spennende å få sjekket ut dette.

 11. Torolan
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Det er ikke noe fasitsvar på dette - har du en god sub,og er heldig med plasseringen av den,så er det veldig mye som taler for at det blir best å ha fronter som "small" ! Det er få høytalere som kan måle seg med en god sub,når det gjelder bassgjenngivelse,og i tillegg så letter man arbeidsvilkårene både for receiver og fronter!
  Har du dem som "large",så må sub settes til "plus" i menyen for at du skal få sub med i tillegg!
  Dette kan fungere,men da spiller både fronter og sub de samme frekvensene over et vist område,alt etter X-over du setter,og da kan du fort slite med både utfasinger,og peaker som følge av dette!

  Har selv veldig god erfaring med å ha fronter som "small",og det er en anbefaling som går igjen både til film og musikk!Og det er bare du som kan avgjøre hva som låter best i nettopp ditt oppsett!!


Svar

Du må logge inn for å poste.