Lyd & Bilde Forum » Generell Lyd & Bilde

Streaming med Qobuz

(6 poster)
 • Startet for 6 years siden av Kiddo
 • Siste svar fra janft
 1. Kiddo
  Medlem
  Postet for 6 years siden #

  Er det noen som har prøvd den franske streaming tjenesten Qobuz. Streamer visstnok i FLAC. Tjenesten ble så vidt nevnt i siste L & B. Kanskje de snart kommer med en artikkel om noe som høres ut til å være en konkurrent til Wimp/Spotify. 

 2. Hansen
  Medlem
  Postet for 6 years siden #

  Har ikke forsøkt den, men har lest at det bare er en del av musikken som er i FLAC — det meste er i MP3.

   

  Nå finnes det solid dokumentasjon på at det er svært vanskelig å høre forskjell på CD-kvalitet og god MP3 eller AAC, så jeg har litt vanskelig for å forstå behovet for FLAC-streaming. FLAC er heller ikke noe kvalitetsstempel i seg selv — mye av det som finnes som FLAC på Nettet er konvertert fra dårlig kildemateriale, og selv original FLAC fra plateselskaper kan inneholde «vannmerker» (for å kunne spore piratkopiering), som kan høres som en svak ekko-effekt ved kritisk lytting.

 3. Geir Nordby
  Moderator
  Postet for 6 years siden #

  Hei! Jeg abonnerer selv på Qobuz, og på mye av musikken hører jeg en forbedring i forhold til både Wimp og Spotify. Utvalget er bra, men likevel begrenset. Mye musikk er i 320kbps MP3, men overraskende mye likevel i Flac. Likevel irriterer det franske grensesnittet noe, og anbefalte spillelister og oversikt over nye utgivelser er ikke Qobuz sine sterke sider. Jeg blir i hvert fall sittende og søke frem artister og musikk jeg kjenner fra før, og bruker dermed Qobuz til å strømme hele album fremfor å sette opp kule spillelister, som jeg da heller bruker Wimp og Spotify til.

  For min del er derfor Qobuz et tillegg til, og ikke en erstatning for, Spotify og/eller Wimp. Til tross for bedre lyd.

 4. janft
  Medlem
  Postet for 6 years siden #

  Hei! Benytter både Spotify, Wimp (følger med Canal Digital-abonnement) og Qobuz og streamer fra iMac optisk til gammel Parasound-DAC. Qobuz gir suverent best lyd! Dog er det jo slik at den enkelte innspilling har mye å si; en drittinnspilling blir ikke bedre med Flac enn med mp3. Når det gjelder utvalget til Qobuz, så blir det bedre og bedre. For ca. en mnd. siden var det omtrent ikke en eneste Bob Dylan-skive der; nå ligger alt ute. Så disse folkene drar kjapt innpå Spotify og Wimp når det gjelder utvalg. Litt fransk har jeg måttet lære meg óg!

 5. orso
  Medlem
  Postet for 6 years siden #

  Hansen:

  Det kommer helt ann på bitrate i tillegg til innspillengen. Mye av musikken hos Spotify og Wimp er i lavere kvalitet enn 320 kbps. Spesielt hos Wimp viser det seg veldig mye er i 192 kbps eller lavere. Med 192 kbps eller lavere så låter det klart dårligere, noe du kan sjekke selv ved å utføre noen blindtester på nettet med f.eks et par gode hodetelefoner. Problemet å skille Mp3 og lossless oppstår først ved 256 kbps. Men er kildematerialet bra og anlegget av høy kvalitet, så klarer de fleste å skille her også kan det se ut som. Ved 320 kbps blir det vanskeligere og ofte ikke mulig, men har selv klart det ved blindtesting. Men her er man nok veldig avhengig av en god innspilling.

 6. janft
  Medlem
  Postet for 6 years siden #

  Det som betyr noe for de fleste er vel det man oppfatter som god lydkvalitet og/eller et eller annet som man oppfatter som: "dette høres jo bra ut". Når Moren min (85)  hører på anlegget mitt, så synes hun det er "too much", som hun sier. For mye bass er som regel klagen.

  For å gjøre dette kort: Som alltid: Det er ørene som bestemmer, selv om måleresultatene viser noe annet.

  Leve Qobuz, leve franskmenn-/kvinner. Vive la France.

  Usaklig? Mulig. Neppe.

  Jan Fredrik


Svar

Du må logge inn for å poste.