Lyd & Bilde Forum » Generell Lyd & Bilde

Tips til Lyd og bilde

(3 poster)
 • Startet for 7 years siden av jonjon
 • Siste svar fra jonjon
 1. jonjon
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Hei!

  Dette er ment som tips om hva som kan testes og hvordan.

  Hva med å teste årets modeller (høytalere, forsterkere, cd-spillere, osv) mot 5-10 år gamle, for å finne ut hvor godt de gamle står seg mot de nye?

  Noen påstår at det er best mtp lyd å bruke mest på forserker, mens andre setter inn ressursene på høytalere. Hva med å teste forskjellige varianter? F.eks en pakke der høytalerne koster 10000 og forsterkeren 20000, mens pakke nr. 2 har høytalere til 20k og forsterker til 10k, osv? En slik test har ihvertfall ikke jeg sett før, tror den kunne blitt meget interessant.

 2. Geir Nordby
  Moderator
  Postet for 7 years siden #

  Hei! Takk for tips! Det hender at vi i redaksjonen setter sammen hvert vårt anlegg innenfor et visst budsjett. Da hender det at en prøver dyrere forsterker mens en kliner til på høyttalerne. Men vi tar det til etteretning, kanskje vi kan ta den enda et lite hakk lenger.

  Når det kommer til å sammenlikne nytt mot gammelt utstyr, er problemet at en ti år gammel forsterker har noe forringet elektronikk på innsiden og dermed ikke låter helt likt hva den gjorde da den var ny. Det samme gjelder også for høyttalerelementene. Dermed blir en test av nytt utstyr mot gammelt like mye en test av nye materialer mot forringete, og dermed blir det veldig mange variabler å forholde seg til når man skal komme frem til en konklusjon.

  mvh

  Geir Nordby

 3. jonjon
  Medlem
  Postet for 7 years siden #

  Hei igjen og takk for svarene, da skjønner jeg bedre.

  Men jeg gir meg ikke... Hva med å teste hva som gir best lyd av in-wall høytalere, bokhylle m/sub samt gulvhøytalere til f.eks 10k? Sikkert mange (inkl. meg) som av og til er litt i villrede i forhold til hva som gir best lyd for pengene, og hvor bra pene innebygde høytalere er i forhold til de vanlige beistene.


Svar

Du må logge inn for å poste.